Wij zijn Wilma en Cees de Graaf en al jaren besmet met het ‘Langhaar-virus’.
Als we aan een jonge hond toe zijn -en soms tussendoor- fokken wij een nestje Langharen. Daarbij gaat het ons om de juiste match van karakter uiterlijk en jachtaanleg plus gezondheid. Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van de rasvereniging de Nederlandse Vereniging  “LANGHAAR’. Verder verzorg ik, Wilma, jacht- en puppytrainingen.

Onze geschiedenis met de Langhaar.

In 1982 kochten wij onze eerste langhaar “King” niet wetende dat deze keuze ons leven zo zou beïnvloeden. Met deze hond haalden wij binnen 2 jaar het felbegeerde A-diploma en kampioenschapstitels exterieur en veldwerkwalificaties en met 9 maanden zn basisbrevet in Belgie. Wij hadden hem vooral om mee te jagen en na een paar jaar was dit ook het enige dat wij met hem deden. Hij is 11 jaar geworden.

Hierna kwam Falco van de Kempervelden in ons leven. Hij haalde vele hoge A-diploma’s en bij de 1ste map A in ons land haalde hij het diploma A MAP Cees heeft de Nimrod met hem ingetraind , wat hij fantastisch deed. Een hond met een gouden randje. Ook hij werd 11 jaar.

Vervolgens kwam Sienna in ons leven, een herplaatser. Zij kwam door een aanrijding om het leven en werd slechts 7 maanden oud. Dit is de zwartste bladzijde in mijn voorjagersbestaan.

Cindy van het Loodserf werd de opvolgster van Sienna. In het begin durfde ik me niet te hechten aan haar, maar langzaam groeide dit tot een zeer hechte band. Cindy was een echte doorzetster. Vele hoge A diploma’s, Map A’s, Veldwerkkwalificaties en Apporteerwedstrijden resulteerden in de Jaap Prins prijs ook had ze het basisbrevet in Belgie
Toen begon het idee te sluimeren om een nestje te fokken met haar. Zeker omdat we samen trainden met een prachtige reu die schoonheidskampioen was,  A-diploma’s had alsmede Map A’s en een veldwerkkwalificatie. Hij had HD-A heupen, dus was de zaak gauw beklonken.

In 2008 kwam onze droom uit en we hielden Kitty van de Westkerkseberg aan voor onszelf.  We hoopten dat ze de belofte waar kon maken die we van haar hadden. Van de vijf tentoonstellingen die we in totaal bezochten werd Kitty vier keer BOB. Op de clubmatch werd ze elke keer eerste van haar groep met uitmuntend. Zo had ze binnen no time alle titels bij haar naam staan. Leuk meegenomen maar niet ons doel natuurlijk. Ook in het werk staat ze haar mannetje en is niets haar te zwaar. Het is een lust om met haar te mogen werken. Als een van de drie moet ze altijd aandacht delen en is het des te knapper dat op zo’n niveau is gekomen in korte tijd. De allereerste keer dat ze voor MAP B op ging slaagde ze erin om al het wild binnen te brengen voor het vrouwtje wat resulteerde in MAP B diploma . Ons seizoen(2011) is hierdoor al goed want dat hadden we nog niet.

We noemden haar al snel Kittige Kitty, want dát is ze!

De Duitse staande langhaar is een hond die veel beweging nodig heeft en ook mentaal moet hij worden bezig gehouden. Geen hond dus voor iemand die graag achterover op de bank zit. Het fijnste is dat hij zijn erfelijke aangeboren eigenschappen kan gebruiken. Jagen dus maar dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar jachthondenproeven en behendigheid of gewoon hele lange wandelingen maken een langhaar ook gelukkig. Het is een echte gezinshond met een leergierig karakter.Ze heeft enkele SJP proeven gewonnen met de hoogste A diploma , Lewedorp en Texel ,ook heeft ze nog een apporteerwedstrijdkwalificatie gehaald op de duiventrek ,en een ZG beste jeugdhond van Zeeland Veldwerk, ook heeft Kitty het basisbrevet in Belgie,  door een ernstige belssure moesten we het Map A werk staken , ze is goed hersteld maar voor de wedstrijden met pensioen gegaan ,dochter Silke mocht het stokje over gaan nemen .

Onze honden stammen uit echte werklijnen zowel op KNJV als op Veldwerk. Dit houdt in dat ze een degelijke africhting nodig hebben omdat ze veel passie bezitten en dit in goede banen geleid moet worden. Het worden niet vanzelf goede jachthonden. Maar voor degene die de moeite neemt zal zijn moeite beloond worden. Wij doen in ieder geval ons best om de basis goed te leggen bij iedere pup.

Inmiddels hebben wij uit het tweede nest van Kitty een teefje aangehouden , ze is geboren op 03-04-2015 en ze heet Silke van de Westkerkseberg. Ze is geheel bruin en en vriendelijk van karakter, ze heeft al uitmuntend op exterieur behaald op een de show te Utrecht en een eervolle vermelding op een jeugdvoorjaarsveldwedstrijd, de VJP in Duitsland met 72 punten en de werkgeschiktheidstest behaald van de vereniging Duitse staande langhaar Ze heeft ook met 1 jaar de nodige B diploma s gehaald bijna allemaal met 72 pnt .ook heeft ze haar basisbrevet gehaald in Belgie.

Tweede bij de Novice van de alround langhaarwedstrijd terwijl ze qua leeftijd de jongste was van de jeugdklasse Alround , maar omdat ze Map B deed waarvan ze maar 1 stuks wild niet binnen had moest ze meedingen bij de novice , Ze behaalde ook nog een eervolle vermelding in het veldwerk , de VJP en  HZP en de jachtgebruchsprufung in Duitsland gehaald en werd Nederlands Jeugdkampioen exterieur.Kortom weer een langhaar om heel trots op te zijn.

Een volle broer van Silke  was Clubmatch kampioen 2016 ,haar volle zus reserve Kampioen, alle honden uit dit nest hadden een U voor exterieur.ook de geexporteerde broer naar de UK werd kampioen op een grote show.

Er wordt met Silke gefokt via de regels van fok regelement van de Nederlandse Vereniging “LANGHAAR”.

Silke  is een dochter van Milo van Mosmalen,clubmatchwinnaar 2015 en Nimrod deelnemer 2015.

Een nog jonge reu die het hoogst haalbare op alle fronten behaald heeft en een goed stabiel karakter, ook niet onbelangrijk. Silke gaat al volop mee jagen en ik heb er een heel fijn hondje aan , lijkt in vele opzichten op haar moeder een belofte voor de toekomst.

In 2017 won Silke de Map B wedstrijd in Rha en won ze de PJP Zeeland B, ook heeft ze in dat jaar vele hoge SJP B s gelopen.

In 2018 is ze bevallen van 10 pups midden in het wedstrijdseizoen, maar won toch nog een SJP wedstrijd met een A met 95 punten ook haalde ze nog een B met 80 punten.

In Zeeland haalde ze als enige staande hond in Kruiningen alle wild binnen op de MAP B

Dus 2018 is met een zeer tevreden gevoel afgesloten.

2019 had ze in haar eerste SJP proef haar tweede A en wordt ze nu doorgetraind voor MAP A ,ik had ze voor diverse apporteerwedstrijden ingeschreven maar er is er helaas geen een doorgegaan.

Haar dochter Fleurtje ( net 1 jaar oud)  heeft dit jaar VJP en HZP gelopen en SJP C en B  met 68 pnt en jachtgebruikshond gehaald met zweetwerk 24 uur en 400 meter in Duitsland .

Nimo en Kitty lopen inmiddels naar de 12 jaar toe en verkeren nog steeds in goede gezondheid waar ik zeer dankbaar voor ben Kitty mag soms nog mee op jacht.

Aan deze pagina wordt nog gewerkt

Prachtig A-diploma voor Silke

Nog maar kort geleden bevallen van 10 pups en deze keurig afgeleverd, flikt Silke het haar eerste A-diploma te halen. Niet zo maar een A-diploma….

Read More »

Alle pups mooi op de foto

De pups mochten hun apporteerdrift tonen en dit werd op 27 augustus 2018  prachtig vastgelegd door Hannah Verhoeven. http://www.fotoverhoeven.nl/

Read More »

Pups kiezen hun baas

Op 25 augustus was het druk in de jachthut. De nieuwe eigenaren kwamen hun pup uitkiezen. Of was het misschien andersom? Fleurtje van de Westkerkseberg,

Read More »

Alle pups door de keuring!

Vandaag, 22 augustus, een spannende dag voor fokster Wilma. Zorgvuldig heeft de dierenarts elke pup bekeken en ze bleken allemaal in orde.

Read More »